| Φόρα το κράνος σου. | |
|
+3lef50 Strogylofanareas!!!! Duckrider 7 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Duckrider Admin
Ονομα : Δημητρης Τόπος : Νικαια Ηλικία : 48 Αριθμός μηνυμάτων : 685
| Θέμα: Φόρα το κράνος σου. Τετ 02 Φεβ 2011, 00:50 | |
| Κάθε χρόνο, πάνω από 11000 άτομα πεθαίνουν στους δρόμους και 30000 τραυματίζονται σοβαρά. Αυτό σημαίνει ότι χιλιάδες οικογένειες γίνονται συντρίμια. Οι οικογένειες βασανίζονται από το χαμό ενός αγαπημένου προσώπου. Σακατεύονται από το μειωμένο εισόδημα στην προσπάθεια να φροντίσουν στα ξαφνικά ένα συγγενή με μόνιμη εγκεφαλική ζημιά. Η πικρή αλήθεια, είναι ότι 40% αυτών των περιπτώσεων θα μπορούσε να είχε προληφθεί, από την απλή χρήση ενός κράνους. Εφόσον έχετε το γνώθει σ' αυτόν, δεν υπάρχουν δικαιολογίες [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Γνωρίζουμε ότι κάθε φορά που οδηγούμε τη μοτοσικλέτα μας, θέτουμε τον εαυτό μας σε κίνδυνο, ανεξάρτητα από το αν είμαστε προσεκτικοί ή όχι. Το πιο ευαίσθητο σημείο του σώματός μας είναι το κεφάλι μας. Ένας φίλος γιατρός κάποτε μου είπε: "αν τρακάρεις με τη μοτοσικλέτα σου, όλα τα κόκαλα του σώματός σου μπορούν να φτιαχτούν. Εκτός από ένα. Αυτό του κρανίου σου. Αν το κεφάλι πάθει ζημιά, αυτό είναι από δύσκολο ως αδύνατο να φτιαχτεί". [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Ξέρω πολύ καλά ότι ένα κράνος δεν μπορεί να σώσει όλους τους τραυματισμούς και όλες τις ζωές. Αλλά μπορεί κάποιες (πολλές) από αυτές. Και σίγουρα έχει κανείς περισσότερες πιθανότητες να παραμείνει ζωντανός. Όλοι έχουμε αδερφούς, αδερφές, φίλους και συγγενείς που είχαν κάποιο τροχαίο με μοτοσικλέτα και χτύπησαν. Κάποιοι από αυτούς ελαφρά, κάποιοι σοβαρά και κάποιοι θανατηφόρα. Δεν ξέρω τι πρέπει να κάνω για να κάνω τους αναβάτες να φοράνε πάντα το κράνος τους. Το μόνο που ξέρω είναι ότι, αν υπάρχει μια πιθανότητα το φόρουμ να πείσει έστω και ένα μόνο άτομο να φοράει το κράνος του, τότε θα είμαστε περήφανοι γι' αυτό, επειδή τότε μπορεί να έχουμε σώσει τη ζωή κάποιου. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]Πηγή:bikers.forumgreek.com | |
|
| |
Strogylofanareas!!!! Moderator
Ονομα : Ηλιας Τόπος : Ακρατα Ηλικία : 28 Μηχανη : Honda C50 (Στρογγυλοφαναρο) 72cc Αριθμός μηνυμάτων : 1215
| Θέμα: Απ: Φόρα το κράνος σου. Πεμ 03 Φεβ 2011, 03:52 | |
| Μπραβο σε αυτον που εφτιαξε το τοπικ.. συνχαρητιτρια σε αυτον που συνεθεσε τις εικονες.... ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ παιδια... πρεπει να γινει η δευτερη φυση μας... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] | |
|
| |
lef50
Ονομα : Λευτερης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 63 Μηχανη : daelim Αριθμός μηνυμάτων : 82
| Θέμα: Απ: Φόρα το κράνος σου. Πεμ 03 Φεβ 2011, 23:00 | |
| - Παράθεση :
- Το μόνο που ξέρω είναι ότι, αν υπάρχει μια πιθανότητα το φόρουμ να πείσει έστω και ένα μόνο άτομο να φοράει το κράνος του, τότε θα είμαστε περήφανοι γι' αυτό, επειδή τότε μπορεί να έχουμε σώσει τη ζωή κάποιου.
παρτε ενα καρπουζι και απλα ριχτε το κατω παντα κρανος μαγκες ναμαστε εδω να τα λεμε για χρονια παρα πολλα | |
|
| |
zozefina Baby ducker
Ονομα : charalambos Τόπος : akrata Ηλικία : 28 Μηχανη : Aprilia Tuono Αριθμός μηνυμάτων : 456
| Θέμα: Απ: Φόρα το κράνος σου. Παρ 04 Φεβ 2011, 10:01 | |
| Παντα κρανος.... | |
|
| |
John_C50 Επίτιμο μέλος
Ονομα : Γιαννης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 32 Μηχανη : Honda C50c - Kawasaki Ninja 250R Αριθμός μηνυμάτων : 529
| Θέμα: Απ: Φόρα το κράνος σου. Παρ 04 Φεβ 2011, 22:05 | |
| Ειχα και ενα βιντεακι που μιλουσε ο ιαβερης(γνωστος ραλιστας) για κρανη και οδικη ασφαλεια......................στον σκληρο που μου καηκε | |
|
| |
Strogylofanareas!!!! Moderator
Ονομα : Ηλιας Τόπος : Ακρατα Ηλικία : 28 Μηχανη : Honda C50 (Στρογγυλοφαναρο) 72cc Αριθμός μηνυμάτων : 1215
| Θέμα: Απ: Φόρα το κράνος σου. Παρ 04 Φεβ 2011, 22:09 | |
| - John_C50 έγραψε:
- Ειχα και ενα βιντεακι που μιλουσε ο ιαβερης(γνωστος ραλιστας) για κρανη και οδικη ασφαλεια......................στον σκληρο που μου καηκε
χεχεχεχεχε να ρε ιαβαερης κλασικα.. | |
|
| |
John_C50 Επίτιμο μέλος
Ονομα : Γιαννης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 32 Μηχανη : Honda C50c - Kawasaki Ninja 250R Αριθμός μηνυμάτων : 529
| |
| |
SNORLAX2
Ονομα : ΓΙΩΡΓΟΣ Τόπος : ΖΩΓΡΑΦΟΥ Ηλικία : 59 Μηχανη : KYMCO Αριθμός μηνυμάτων : 21
| Θέμα: Απ: Φόρα το κράνος σου. Τρι 08 Φεβ 2011, 04:01 | |
| παντα κρανοσ,και θα τονιζα παντα FULL FACE κρανοσ δειτε την φωτογραφια λιγο παραπανω.. φανταστειται αυτον που το φορουσε να ειχε κανενα jet κρανακι η ακομα και σπαστο... | |
|
| |
lef50
Ονομα : Λευτερης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 63 Μηχανη : daelim Αριθμός μηνυμάτων : 82
| Θέμα: Απ: Φόρα το κράνος σου. Τρι 08 Φεβ 2011, 04:12 | |
| ειδα σημερα ενα πολυ ασχημο ατυχημα στον Ταυρο με σκουτερ ηταν και ενα αυτοκινητο το κεφαλι του οδηγου ηταν μεσα στα αιματα δεν φορουσε κρανος | |
|
| |
Duckrider Admin
| Θέμα: Απ: Φόρα το κράνος σου. Τρι 08 Φεβ 2011, 09:18 | |
| Μια απο αυτές τις μέρες θα φωτογραφίσω και θα σηκώσω το κράνος που φορούσα πριν 5 μήνες και με έσωσε απο βεβαιο θάνατο,μετα απο ενα σοβαρο τροχαίο που ειχα με την μηχανή για να καταλάβετε τι εννοω.
ΦΟΡΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΡΑΝΟΣ!!!! | |
|
| |
zozefina Baby ducker
Ονομα : charalambos Τόπος : akrata Ηλικία : 28 Μηχανη : Aprilia Tuono Αριθμός μηνυμάτων : 456
| Θέμα: Απ: Φόρα το κράνος σου. Τρι 08 Φεβ 2011, 10:52 | |
| Εγω το πιο ασχημο ατυχημα που εχω δει..ειναι οταν πηγαινα ζωγραφου και ειχαν στιμωξει ενα παπι..ενας μλκς με λεωφορειο και ενας με αμα3ι...αυτο το παλικαρι φοραγε στον ωμο την κι8αρα του..η οποια σφηνωσε αναμεσα στα αυτοκινητα και επεσε..δεν φοραγε κρανος και το λεωφορειο του πατησε το κεφαλι...κριμα...Παντα Κρανος..!!!! | |
|
| |
easyrider
Ονομα : Άγγελος Τόπος : Ιωάνιννα Μηχανη : Townmate 50cc Αριθμός μηνυμάτων : 11
| Θέμα: Απ: Φόρα το κράνος σου. Παρ 08 Ιουν 2012, 02:03 | |
| Eχω ακούσει ότι ένας με παπι πήγαινε με σχετικα μικρι ταχύτητα και επεσε με το κεφάλι (αν και φορουσε κρανος) και μολις το έβγαλε κοπικε στα δυο το κεφαλι τού. Αυτο ειναι δυνατο να συμβεί ακομα και αν φορας κρανος με καλο βαθμό απο crashtest(eurosnap); | |
|
| |
Duckrider Admin
| Θέμα: Απ: Φόρα το κράνος σου. Σαβ 09 Ιουν 2012, 05:29 | |
| Οχι δεν μπορει να γινει αυτο με μικρη ταχυτητα,εκτος αν το κράνος του ηταν για τον ...... | |
|
| |
| Φόρα το κράνος σου. | |
|