| Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! | |
|
+2John_C50 Strogylofanareas!!!! 6 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Strogylofanareas!!!! Moderator
Ονομα : Ηλιας Τόπος : Ακρατα Ηλικία : 28 Μηχανη : Honda C50 (Στρογγυλοφαναρο) 72cc Αριθμός μηνυμάτων : 1215
| Θέμα: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Σαβ 09 Απρ 2011, 23:14 | |
| Λοιπον φιλοι μου...... ειπαμε.. στα θεωρητικά.. ολα ειναι απλα....στην πραξη ομως.... επειδή λοιπον.. δεν μου αρεσει να κάθομαι απραγος στο pc.. και να λεω.. ΘΑ-ΘΑ-ΘΑ.. και ΑΝ-ΑΝ-ΑΝ... ξυπνησα ενα πρωι.. και ειπα.. θα σενιαρω το παπι εμφανισιακα με το μικροτετο δυνατο κοστος.. !.. τι θελω για αρχη ?! ενα καλο βαψιμο.. εβλεπα και τον φιλο μου τον τζονυ που εβαφε εκει το δικο του και γινοταν πενατο.. ε, ζηλεψα κι'εγω.. !!! επειδή.. λοιπον.. το βαψιμο θελει χερι.. οπως μου εχουνε ξανα πει σε αλλο ποστ.. αποφάσισα να κανω μια αρχη εκ. του ασφαλους.. ! εδω στο σπιτι .. εχουμε ενα παλιο daihatsu προπολεμικο. μοντελο 1023 προ Χριστου.... λεω.. να ασχοληθω με το καπο. να δωκιμασω την ολη διαδικασια καπου οπου και κολος να βγει.. δεν θα τρεχει προβλημα, και οταν με το καλο.. δω οτι.. ολα κομπλε.. και το χρωμα που θελω ειναι το σωστο.. και, και , να προχωρήσω με μια σχετικη σιγουρια στο παπι.... να λοιπον.. τι εχω κανει μεχρι στιγμης. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]αυτο ειναι αποτελεσμα περιπου μιας ωρας.. τριψιματος (με το χερι φυσικα. ) με γυαλοχαρυο νουμερο τωρα.. τι θελω εγω.. ναι μεν ξερω τα βασικα.. οτι θελει τριψιμο. με διαδοχικα νουμερα γυαλοχαρτου.... οτι θελει καποια ιδικα υλικα για τις σκουριες.. οτι θελει ασταρωμα και στοκαρισμα... και μετα καμποσα χερια στο βαψιμο. σε χωρο οπου δεν φυσαει.. φυσικα.. το παπι πρεπει να βαφτει με πιστολι.. το οποιο θα ειναι δωρεα φιλου.. και με πιεστικο αερα.. απο αυτα τα μεγαλα τα κοκκινα.. ξερετε. αλλα ποσο μεγαλο πρεπει να ειναι αυτο ??! γιατι στα συνεργεια εχει κατι που ειναι 2,5μετρα.. ! εγω εδω στο σπιτι.. φσικα δεν εχω τοσο μεγαλο.. !! με λιγα λογια λοιπον.. θελω να πουμε.. ανλυτικα.. οσο ποιο απλα γινεται βημα προς βημα την διαδικασια που χρειάζεται για βαφει το παπι.. ! + tips + συμβουλες + τι να προσέξω.. και τα λειπα.. ! ακομα.. οι βαφες.. τυπου χαμελεων.. ή ξερω'γω περλα.. ή με μεταλα.. πως γινονται..? (καλα νταξ.. δεν περιμενω να κανω κατι τετοιο. αλλα αφου το συζηταμε.. να το μαθω και αυτο.!! και ποιος ξερει ! ) θα πουμε και περετερω για το τι χρωμα κλπ.. στην πορια.. ευχαριστω πολυ !! | |
|
| |
John_C50 Επίτιμο μέλος
Ονομα : Γιαννης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 32 Μηχανη : Honda C50c - Kawasaki Ninja 250R Αριθμός μηνυμάτων : 529
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Σαβ 09 Απρ 2011, 23:52 | |
| Ετσι δοστου να καταλαβει!!!!! Λοιπον αν το χρωμα ειναι οκ και δεν εχει πολλες σκουριες και χτυπηματα...τριβεις αρχικα με ντουκοχαρτο νερου αρκετα χοντρο(p600).Θα δεις κατατοπους να φαινεται το μεταλλο. Συνεχιζεις λιγο με p800 και τελειωνεις με το πιο ψιλο...p2000 Ξεπλενεις και οταν στεγνωσει θα πρεπει να εχει γινει το χρωμα ματ(οτι εχει μεινει) Στοκαρεις...τριβεις αρχικα με γυαλοχαρτο ξηρας και στη συνεχεια με ντουκοχαρτο μεχρι να γινει λεια η επιφανεια.Οταν τελειωσεις πλενεις με απορρυπαντικο πιατων και το αφηνεις να στεγνωσει Μετα ριχνεις το ασταρι σου...να παει παντου...καλο κανει Οταν στεγνωσει καλα το τριβεις με p2000 ισως και λιγο πιο χοντρο μεχρι να γινει λεια η επιφανεια αλλα καλο θα ηταν να μην φανει το μεταλλο απο κατω.Με το μαλακο λοιπων(αν και το p2000 ειναι πολυ ψιλο και δεν υπαρχει τετοια περιπτωση) Οταν τελειωσεις απο εκει ριχνεις το χρωμα σου Πρωτο χερι ριχνεις μια αχνα και καλυπτεις και τα κρυφα σημεια Μετα ριχνεις δευτερο χερι...τριτο χερι οσα χρειαστει για να γυαλισει(Mε 10-15λεπτα διαλλειματα αναμεσα) Αυτο για βαψιμο μονης(χωρις βερνικι) Για βαψιμο διπλης(με βερνικι) ριχνεις το βερνικι σου αφου εχει στεγνωσει καλα το χρωμα και αφου εχεις σκουπισει την επιφανεια σε καθαρο πανι για να φυγουν οι αχνες και οι σκονες. Οι πιο τολμηροι τριβουν παλι το χρωμα με p2000...δεν θα το συνιστουσα Τωρα οι διευκρινησεις: Πιστολι και κομπρεσερι δεν χρειαζεται απαραιτητα... Μην σου πω οτι ειναι καλυτερα με σπρει γιατι το ελεγχεις καλυτερα και ειναι πιο δυσκολο να σου τρεξει το χρωμα Με πιστολι δεν εχω δοκιμασει...παντα με σπρει βαφω...Η ποιοτητα του αποτελεσματος...η γνωστη Το ντουκοχαρτο δουλευεται συνηθως βρεγμενο. βρεχεις την επιφανεια και το ντουκοχαρτο και τριβεις Εσυ φανταζομαι οτι ετριψες με γυαλοχαρτο ξηρας...δεν κανει αυτο Χρωμα παιρνεις κατα κανονα απο χρωματοπωλειο φτιαχτο και οχι waterbased οικολογικο η ετοιματζιδικο(cosmos lac κλπ)...παιρνεις το καλο το αυτοκινητοχρωμα (ακριλικο το λενε νομιζω) Ασταρι motip η duplicolour εποξικο η καλυπτικο(πιο χοντρο) βερνικι με καταλητη επισης φτιαχτο απο χρωματοπωλειο και οχι ετοιματζιδικο Παιρνεις αρκετο...να γυαλισει καλα Βερνικι ριχνουν συνηθως στα μεταλλικα χρωματα για να δειξει το μεταλλο. Στα απλα χρωματα καλυτερα να γινεται μονης η βαφη Σημειωση:Αν εισαι τελειομανης και περιεργος...το περνας ενα διαβρωτικο και το αφηνεις μεταλλο σκετο. Αυτα τα λιγα...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την John_C50 στις Κυρ 10 Απρ 2011, 00:09, 1 φορά | |
|
| |
John_C50 Επίτιμο μέλος
Ονομα : Γιαννης Τόπος : Αθηνα Ηλικία : 32 Μηχανη : Honda C50c - Kawasaki Ninja 250R Αριθμός μηνυμάτων : 529
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 00:00 | |
| Εμ....ο τελειομανης που λεγαμε... ΄ [img] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.][/img] [img] [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.][/img] Θελεις να σου πω και με τις σκουριες τι παιζει? | |
|
| |
Γλάρος Junior ducker
Ονομα : kammeni flatza Τόπος : AIGALEOU AVENUE Ηλικία : 31 Μηχανη : ΗΟΝDA C50 100cc Αριθμός μηνυμάτων : 666
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 02:42 | |
| αφου ειπε την διαδικασια το παλικαρι..να σου πω εγω..τι θα εκανα..δεν θα καθομουνα και θα ετριβα παρε αυτο το διαβρωτικο και καντο... εππισης το παπι που θα βαφτει? | |
|
| |
John_C50 Επίτιμο μέλος
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 03:03 | |
| Δεν ειναι και τοσο απλο...θελει πολλα χερια διαβρωτικο και υπομονη. Σε καποια σημεια δεν ξεκολλαει ευκολα το χρωμα και θελει ξυσιμο με μαχαιρακι
Του Ηλια ειναι διπλης βαμμενο το μηχανακι και εχει βερνικι...δεν ξερω ποσο αποτελεσματικο θα ειναι πανω σε βερνικι το διαβρωτικο | |
|
| |
Γλάρος Junior ducker
Ονομα : kammeni flatza Τόπος : AIGALEOU AVENUE Ηλικία : 31 Μηχανη : ΗΟΝDA C50 100cc Αριθμός μηνυμάτων : 666
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 03:32 | |
| | |
|
| |
John_C50 Επίτιμο μέλος
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 03:34 | |
| Το ειχα ψαξει πολυ αλλα δεν εμαθα ποτε... Με δειγμα το εβγαλα το χρωμα | |
|
| |
Γλάρος Junior ducker
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 03:38 | |
| μισο νομιζω το εχω το δικο σου.. του ηλια ρωταγα | |
|
| |
Γλάρος Junior ducker
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 03:40 | |
| | |
|
| |
John_C50 Επίτιμο μέλος
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 03:43 | |
| Eιναι και το PB-109. Τελικα το PB-52 ηταν οντως το λεει και ο κωδικος απο τα αυτοκολλητα. Κατω απο τη σελα τον λεει κανονικα...στου Ηλια παιζει να υπαρχει ακομα! | |
|
| |
Γλάρος Junior ducker
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 03:47 | |
| B-116M θα ειναι η κατι παρομοιο | |
|
| |
Ονομα : Ηλιας Τόπος : Ακρατα Ηλικία : 28 Μηχανη : Honda C50 (Στρογγυλοφαναρο) 72cc Αριθμός μηνυμάτων : 1215
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 07:38 | |
| - John_C50 έγραψε:
- Ετσι δοστου να καταλαβει!!!!!
Λοιπον αν το χρωμα ειναι οκ και δεν εχει πολλες σκουριες και χτυπηματα...τριβεις αρχικα με ντουκοχαρτο νερου αρκετα χοντρο(p600).Θα δεις κατατοπους να φαινεται το μεταλλο. Συνεχιζεις λιγο με p800 και τελειωνεις με το πιο ψιλο...p2000 Ξεπλενεις και οταν στεγνωσει θα πρεπει να εχει γινει το χρωμα ματ(οτι εχει μεινει)
Στοκαρεις...τριβεις αρχικα με γυαλοχαρτο ξηρας και στη συνεχεια με ντουκοχαρτο μεχρι να γινει λεια η επιφανεια.Οταν τελειωσεις πλενεις με απορρυπαντικο πιατων και το αφηνεις να στεγνωσει
Μετα ριχνεις το ασταρι σου...να παει παντου...καλο κανει Οταν στεγνωσει καλα το τριβεις με p2000 ισως και λιγο πιο χοντρο μεχρι να γινει λεια η επιφανεια αλλα καλο θα ηταν να μην φανει το μεταλλο απο κατω.Με το μαλακο λοιπων(αν και το p2000 ειναι πολυ ψιλο και δεν υπαρχει τετοια περιπτωση)
Οταν τελειωσεις απο εκει ριχνεις το χρωμα σου Πρωτο χερι ριχνεις μια αχνα και καλυπτεις και τα κρυφα σημεια Μετα ριχνεις δευτερο χερι...τριτο χερι οσα χρειαστει για να γυαλισει(Mε 10-15λεπτα διαλλειματα αναμεσα) Αυτο για βαψιμο μονης(χωρις βερνικι)
Για βαψιμο διπλης(με βερνικι) ριχνεις το βερνικι σου αφου εχει στεγνωσει καλα το χρωμα και αφου εχεις σκουπισει την επιφανεια σε καθαρο πανι για να φυγουν οι αχνες και οι σκονες. Οι πιο τολμηροι τριβουν παλι το χρωμα με p2000...δεν θα το συνιστουσα
Τωρα οι διευκρινησεις:
Πιστολι και κομπρεσερι δεν χρειαζεται απαραιτητα... Μην σου πω οτι ειναι καλυτερα με σπρει γιατι το ελεγχεις καλυτερα και ειναι πιο δυσκολο να σου τρεξει το χρωμα Με πιστολι δεν εχω δοκιμασει...παντα με σπρει βαφω...Η ποιοτητα του αποτελεσματος...η γνωστη
Το ντουκοχαρτο δουλευεται συνηθως βρεγμενο. βρεχεις την επιφανεια και το ντουκοχαρτο και τριβεις Εσυ φανταζομαι οτι ετριψες με γυαλοχαρτο ξηρας...δεν κανει αυτο
Χρωμα παιρνεις κατα κανονα απο χρωματοπωλειο φτιαχτο και οχι waterbased οικολογικο η ετοιματζιδικο(cosmos lac κλπ)...παιρνεις το καλο το αυτοκινητοχρωμα (ακριλικο το λενε νομιζω)
Ασταρι motip η duplicolour εποξικο η καλυπτικο(πιο χοντρο)
βερνικι με καταλητη επισης φτιαχτο απο χρωματοπωλειο και οχι ετοιματζιδικο Παιρνεις αρκετο...να γυαλισει καλα
Βερνικι ριχνουν συνηθως στα μεταλλικα χρωματα για να δειξει το μεταλλο. Στα απλα χρωματα καλυτερα να γινεται μονης η βαφη
Σημειωση:Αν εισαι τελειομανης και περιεργος...το περνας ενα διαβρωτικο και το αφηνεις μεταλλο σκετο.
Αυτα τα λιγα... Γιαννη.. σοφός και διαφωτιστικός ως συνήθως... σε ευχαριστω πολυ ρε φιλε... λοιπον.. οι απορίες μου.... (αντιστοιχα με τα κοκκινα.. ) πως στοκαρεις ???!!!! χεχεχεχεχε οπως στους τοίχους με σπατουλα ??! χεχεχε ακομα.. οτα λες <<τριβεις αρχικα με γυαλοχαρτο ξηρας και στη συνεχεια με ντουκοχαρτο μεχρι να γινει λεια η επιφανεια>> τι τριβω το στοκαρισμα ??! το παπι πρεπει να στοκαριστει ολοκληρο ??!! να γινει ετσι. ?? [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]και ξανα... το ασταρι πως το ριχνω ??! και παλι !! το ασταρι τριβω ??! ποια ειναι τα κρυφα σημεια.. ?? και μια απο της μεγαλες μου αποριες.. τι διαλο ειναι αυτο το σπρει που λες??? δηλαδη.. αν εγω θελω ενα χρωμα φτιαχτο.. ξερω'γω μπλε με μεταλα.. πως γινεται να ειναι σε σπρεει ?? σπρεει σαν αυτα που γραφουμε τα <<μπατσοι γουρουνια δολοφόνοι>> ??? χαχαχα και τι ? σου δινει 20 φιαλες σπρεει ??? ή μια και την ξαναγεμιζεις ?? αυτες δεν εχουν καποια αερια.. που κανει το υγρο.. ετσι σαν αεριο ???! σωστα φανταστηκες ! εποξικο ή καλυπτικο ?? ποιο ειναι καλυτερο και για τι δουλεια ενδεικνυτε το καθενα ???!! εεεεχμμμμ το δικο μου χρωμα.. ειναι σε πολυ καλη κατασταση... χωρις πολλες σκουριες και χτυπηματα.. α! και εσυ τι λες.? να το κανω και με διαβρωτικο ??!!! και κατι τελευτεο.. για τα πλαστικα τι ισχύει ??!! -------------------------------------------------------------------------------------------------------------- τωρα για τον κωδικο του παπιου μου.. ναι εχει οντως ενα αυτοκολητακι.. κατω απο την σελα.. θα το κοιταξω αύριο.. γλαρε.. τι ενοεις που θα βαφτει ??! εγω θα το βαψω.. τωρα σε τι χωρο ?? ακομα δεν ξερω.. πρεπει να βρω καπου κλειστα.. χωρις υγρασια.. μακρι απο σκονες.... γιατι ??1 παιδια.. και παλι χιλια ευχαριστω.. ! | |
|
| |
Γλάρος Junior ducker
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 07:51 | |
| τι γιατι μωρε.. φοβομουνα μην πηγενες και μου το εβαφες εξω στο κήπο..xD Tι χρωμα θα το βαψεις? | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 07:54 | |
| - Γλάρος έγραψε:
- τι γιατι μωρε.. φοβομουνα μην πηγενες και μου το εβαφες εξω στο κήπο..xD
αχαχαχαχαχα ικανό με εχεις εεε?? αχαχαχα οχι ρε.. νταξ.. εχω μια μυρωδια.. ! - Γλάρος έγραψε:
- Tι χρωμα θα το βαψεις?
θελω να το βαψω.. το μοβ.. του fx.. του μανισιου.. καταλαβες?? το fx.. εβγενε και σε μοβ απο το εργοστασιο.. αυτο το χρωμα με μεταλα και βερνικι... | |
|
| |
Γλάρος Junior ducker
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 08:02 | |
| βασικα και να μην μου το ελεγες..θα σου ελεγα εγω να το κανεις μωβ.. χαχα τωρα δεν ξερω πως ακρυβως ειναι στο fx | |
|
| |
Κινέζος Baby ducker
Ονομα : Αχιλλεας. Τόπος : Στο ελλαντα. Ηλικία : 28 Αριθμός μηνυμάτων : 323
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 08:05 | |
| | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 08:12 | |
| Αχιλλεα.. χωσε κι'αλλες ποιο μεγαλες.. και ποιο καθαρες να γουσταρουμε ρε χακερ !! | |
|
| |
Κινέζος Baby ducker
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 08:16 | |
| | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 08:17 | |
| σιγουρος οτι ειναι το μανισιο και οχι κανενα φτιαχτό ??! | |
|
| |
Κινέζος Baby ducker
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 08:18 | |
| - Strogylofanareas!!!! έγραψε:
- σιγουρος οτι ειναι το μανισιο και οχι κανενα φτιαχτό ??!
πως θες να ξερω ρε μαλακα?κουμπαρος μου ειναι? | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 08:20 | |
| χωσε την αγγελια να τον παρωτ τηλ! | |
|
| |
Κινέζος Baby ducker
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 08:21 | |
| πανω αριστερα στην εικονα λεει ρε βλαχο! | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 08:27 | |
| oooooooooooooo ναι.. ειμαι καραβλαχος!!! παιδες πολυ μα παρα πολυ γουσταρω !!! ετσι ειναι το μανισιο !!!!! ποοοοοοοοοοο χρωματαρα !!! | |
|
| |
Κινέζος Baby ducker
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 08:31 | |
| Μην μου πεις οτι πηρες τηλ μονο για το χρωμα?αχαα | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! Κυρ 10 Απρ 2011, 08:33 | |
| φυσικα.. γιατι να κολωσω !! και μαλιστα μου ειπε πως ειναι το μανισιο.. τα fx λεει βγαίνουν σε ασημί, πρασινο, και αυτο το μοβ... !! [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]φοβερο χρωμα ρεεε ! | |
|
| |
| Βάψιμο.. ! αναλυτικά η διαδικασία... !! | |
|