Στο θέμα μας, για να εξηγούμεθα, σκοπός μου είναι να αναγκάσω την Γιαμάχα να μου δώσει ενα αντικαταστάτη του ''δικού της '' γράσου.
Δεν είναι σωστή κίνηση αντιπροσωπείας το να καταργεί ένα κωδικό κ να μην στελνει μια σχετική τεχνική οδηγία πρός τα εξουσιοδοτημένα της αναφεροντας τι περιείχε τόσα χρόνια αυτό το κουτάκι των 150γρ?
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Εντάξει δεν κατασκευάζει γράσα η Γιαμάχα, αλλά και δεν μπορείς να μου πετάς στην μάπα ενα '' σταμάτησα να το υποστηρίζω κ διακόπτω την χορήγηση του συγκεκριμένου κωδικού'' με το ετσι θέλω , αναγκάζοντας εμένα να παίρνω τους δρόμους και να ρίχνω ΤΑ τηλέφωνα σε σημείο να γίνω χημικός ωστε να συνεχίσω να κυκλοφορώ το μηχανάκι μου.
Συχεχίζω ...
Μετά απο επικοινωνία με την Castrol.gr και αφού ζήτησα πληροφορίες για το Castrol Classic Spheerol EP-O Grease , μου είπαν πως δεν το εισάγουν και πώς σαν περιγραφή είναι ενα κάπως ενισχυμένο γράσο λιθίου ρευστότητας μηδέν.
Με παρέπεμψαν σε ενα καταστημα λιανικής για να ζητήσω το Spheerol LSP-0 Grease σαν κάτι αντίστοιχο.
Δυστυχώς και εκεί τζίφος αφού ναι μεν υπάρχει αλλά σε 18λιτρα δοχεία. Υπάρχει όμως σε 2κιλα ενα με ρευστότητα 2 που είναι και το μοναδικό που μπορώ να αγοράσω.
Αρα απο την Castrol ακρη δεν βγηκε. Η μόνη λύση είναι να παραγγείλω απο eBay αυτό:
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]αν υπάρχει , αν υπάρχω εγώ, αν υπάρχει Ελλάδα , όταν επιτραπούν εισαγωγές.
Πέσαμε δλδ στην περίπτωση.
Μετά έπεσε επικοινωνία με την Shell.gr, και ζήτησα το Shell TG093#00 που αναφέρει το Haynes.
Aυτό δεν το ξέρανε ούτε σαν υλικό, ούτε σαν κωδικό.
Μετά απο αρκετες συνδέσεις με διάφορα τμήματα μίλησα κ με το χημείο της εταιρείας όπου οι απόψεις τους ήταν πως πρόκειται για γράσο λιθίου με κάποια πρόσθετα ωστε α αντεχει σε κρούσεις λογω γραναζιών σε διαφορικά κ άξονες. Απο ρευστότητες κλπ δεν ... βγήκε ακρη.
Ο κύβος ερρίφθη ... στην Γιαμαχα απλά μου είπαν οτι είναι γράσο λιθίου , τόσα ξέρουν τόσα λένε.
Στα εξωτερικά το γύρευα ... εδώ το βρήκα.
Eίναι και χημικό κ δεν έρχεται και εύκολα, πχ εδώ
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] κοστίζει κάπου £11 αλλά με τα μεταφορικά ανεβαίνει στις £56, κάπου 73 ευρώ το μισό κιλό. Δεν λέει.
Οπως έγραψα η Castrol δεν δίνει συσκευασία κάτω των 16 κιλών οπότε δεν ...
Στην Shell παρότι μου περιέγραψαν τι είναι δεν είχαν κάτι να μου προτείνουν.
Ψάχνοντας λοιπόν στο νετ βρήκα αυτήν την εταιρεία :
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]και τον κατάλογό της
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] .
Αυτό που ψάχνω είναι στην σελίδα 15 κάτω κάτω.
Περιγραφή : Ημίρρευστο γράσο βάσεως λιθίου, με πρόσθετα ΕΡ, κατάλληλο για το κεντρικό σύστημα λίπανσης των φορτηγών ( φορτηγών Grin )
Προδιαγραφές: Γράσσο βάσεως λιθίου γενικής χρήσεως ενισχυμένα με πρόσθετα υψηλής πιέσεως. Καλύπτουν όλες τις απαιτήσεις γενικής λίπανσης οχημάτων και μηχανημάτων. Είναι κατάλληλα για ρουλεμάν. Θερμοκρασίες λειτουργίας : -25 έως +125οC
Ηδη μετά απο επικοινωνία με τα γραφεία, βρήκα και κατάστημα λιανικής . Οσο για την τιμή? 6-7 ευρώ το κιλό.
Εγώ θέλω 150 γρ σε κάθε λίπανση ...
Οποτε απανταχού ταούνηδες βρέθηκε το γράσο μας ...